gemeenteraad maand maart 2022

02 April 2022

gemeenteraad maand maart 2022

Triple historische zitting

Covid-overschrijdend, burgervader neemt het voorzitterschap in handen en de look: vragend naar commissie vergaderingen... komt misschien terug.

Wat eerst naar de woorden van de burgemeester "baanbrekend" leek te worden – res novae – "historisch" werd al snel de gewone paternoster van ja-rondjes. Alles was goed voorbereid. De vragen goed gepland om litanieën te verspreeren ter meerdere eer en glorie De vespers was ultramontaans psalmodieërendmet antifonen van onthouding.

De meerderheid kon terecht wat plaatselijke school en jeugd gerelateerd acties opsommen. Hier onderkennen we ook de medewerking van de vrijwilligers die in Poperinge niet ontbreken en waarvoor we mee applaudisseren. Van de kant van de Open VLD – als we het goed verstaan hebben – is het een goede inbreng van te onderlijnen dat er in het parlement ook structureel zou mogen aan de weg worden getimmerd.

In de banken bij de toeschouwers konden we niet van het heimwee af naar de tijd van de commissievergaderingen waar inzichtvragen konden gesteld worden .. Het leek ons dat ook leden van de meerderheid ernaar hunkeren om meer mee te zijn… Ze hadden hun vragen mee op een papiertje. Het zou inderdaad een historisch breekpunt worden en in een keer zou dan meerderheid en oppositie zijn ingelicht.

This time is historie, hopelijk. Hoop doet leven.