gemeenteraad februari 2022

04 Maart 2022

gemeenteraad februari 2022

Na de zware wind en storm in het weder van de laatste week

Na de zware wind en storm in het weder van de laatste week kunnen we stellen dat de Poperingse gemeenteraad online een resem van oorverdovende stiltemomenten was door de vele vlotte stemrondes. “het refrein afgesloten met 24 ja stemmen” maakte van het audio verslag een uithoudingsrit met weinig aantrekkelijkheid en promotie tot betrokkenheid. Als we weer naar de openbare zitting zullen mogen dan komt er misschien een elektronisch stembord. Deze zitting zal dan wellicht binnen het uur afgerond zijn want we hadden nu een zitting van iets meer dan een uur voor de twee raden.

We vermoeden ook een terechte tevredenheid van de meerderheid om de toe te juichen betrokkenheid van de oppositie. De penta split vraagstelling van de Open VLD werd niet beantwoordt vanuit de beoordeling van de vormgeving van de vraag. De antwoorden verwijzen naar studie en inspraak van desbetreffende adviesraden. Dat is positief. Met huisvaderlijke terughoudendheid werd de kabelgoot als verkeersoplossing benaderd door verwijzing naar mogelijke belangen die ook meespreken. De vraag naar de verandering van een diensthoofd werd schoorvoetend - tussendoor - bevestigd.

 We hebben ook oog voor de positieve beslissingen die meegedragen worden in de stemming. De e-inclusie in de bibliotheek draagt op het terrein zeker onze goedkeuring. De erosiebestrijding is ons niet ontgaan. De stilte in het dossier rond het burgemeestersconvenant doet ons popelen om dit dossier concreet te zien open bloeien. En we zijn in verwachting om te zien hoe de stad als fair trade gemeente de overeenkomst met de brouwer zal regelen in het jeugdheem. We hopen dat we hierin de wolken met eventuele wind of stormschade niet zullen in real time zien terugkeren.