Briefwisseling met de burgemeester (Marleen)

10 Januari 2010

Briefwisseling met de burgemeester (Marleen)

Hallo, Druk op de titel om meer .... Donderdagmiddag ben ik met de fiets naar Poperinge gereden. De rijweg Krombeke Poperinge was sneeuwvrij, maar het fietspad was bedekt met enkele centimeters sneeuw en met de fiets was dat echt ploeteren. Dan maar op de rijweg gereden en ik kwaam eveneens werknemers van de Lovie tegen en die reden ook op de rijweg.

Rond 17u kwam ik terug en ben ik weer op de rijweg gaan rijden. Dat gaf echt geen veilig gevoel. Nochtans had ik licht aan mijn fiets en een fluo vestje aan.
Opnieuw zag ik dat werknemers van de Lovie ook op de rijweg reden.
Aan de café De leeuwerik komt er daar iemand buiten die mij voorbij gestoken had en nu riep hij: je moet gvd op het fietspad rijden.
Ik heb er een nachtje over geslapen en 'smorgens heb ik de politie in Poperinge gebeld om te weten waar je als fietser moet rijden in zulke omstandigheden.
De commissaris was er niet en de man van wacht kon mij onmogelijk van antwoord dienen. Hij had daar nog nooit bij stil gestaan.
Dan maar gebeld naar onze burgemeester als hoofd van de politie om te vragen wat er moest gebeuren.
Die had daar ook nog nooit bij stilgestaan en kon mij geen concreet antwoord geven. Zijn gevoel zei dat je niet op de rijbaan mocht rijden en dat je dan maar tevoet moest gaan op het fietspad.
Ik heb dan een hele uitleg gegeven : dat niet iedereen over een auto beschikt, dat de automobilist bevoordeligd wordt en dat er wel manieren zijn om het fietspad sneeuwvrij te houden. Volgens hem had hij daar helemaal geen weet van. Ik beëindigde het gesprek met een voorstel dat ik eens zou informeren bij de fietsersbond.
Na mijn telefoontje met de burgemeester belde die politieman terug met de boodschap als er een ongeval zou gebeuren, zou de verzekering wel natrekken wie in de fout was en dat de gemeente wel verantwoordelijk zou kunnen gesteld worden. Dit allemaal onder de voorwaardelijke zin.
In de namiddag moest Eric naar Poperinge en wat zag hij: ze waren bezig met het fietspad te borstelen en sneeuwvrij te maken.
Het is nu de tweede keer dat de burgemeester ingaat op vraag van Groen!.
De eerste keer de riooldeksels in het fietspad die te laag lagen en nu het sneeuwvrij maken van het fietspad.
Ik zal gaan geloven dat we meer kunnen bereiken door niet in de gemeenteraad te zitten dan in al die jaren dat ik daar mijn broek versleten heb!
Mvg
Marleen

Ps. Hopelijk staan ze ook zo positief ten opzichte van onze suggesties vernieuwing Grote markt.