Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisende buurt waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met aangename straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Menselijker

Foto ter gelegenheid Transitietop 2014 - Poperinge.

Onze gemeente, dat zijn niet alleen huizen, straten, pleinen en parken. Mensen - jij en ik - vormen het hart van onze gemeente. Samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt.

In Poperinge moet iedereen zich kunnen gelukkig voelen. Discriminatie pakken we aan en we bouwen samen aan buurten waar mensen elkaar kennen. Bij ons komen jong en oud samen. Kinderen kunnen zich uitleven en ontplooien. Ouderen mogen en kunnen buiten komen en van betaalbare zorg genieten Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers en toeristen...

Lees Meer ›

Eerlijker

Elke Poperingenaar moet een eerlijke kans krijgen om zijn dromen waar te maken. Zorgen dat iedereen mee kan, dat is waar het in de politiek om draait. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jij en ik.

Iedereen heeft recht op een betaalbare aangepaste woning, of je nu koopt of huurt. We willen meer budgetvriendelijke woningen, toekomst bestendige en sociale woningen. Zelfs in Poperinge groeien nog teveel kinderen op in armoede. En dat laat een heel leven sporen na. Armoede moet de wereld uit. Wie het nodig heeft, kan...

Lees Meer ›

Gezonder

Snuif de frisse lucht op, kuier door gezellige straten en kom tot rust in verkwikkend groen. Wie wil er nu niet in zo'n buurt wonen? Wij kiezen voor een gemeente op mensenmaat waar het ademgevend wonen, werken en wandelen is.

Veilige straten zijn een basisrecht. Elke inwoner, van jong tot oud, moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen. Voetgangers en fietsers zijn voor ons het uitgangspunt. We zijn niet blind voor die problemen hebben om zich te verplaatsen. Waarom zou de parking op de markt en het vroonhof niet...

Lees Meer ›