Menselijker

18 December 2017

Menselijker

Foto ter gelegenheid Transitietop 2014 - Poperinge. Onze gemeente, dat zijn niet alleen huizen, straten, pleinen en parken. Mensen - jij en ik - vormen het hart van onze gemeente. Samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg en zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt.

  • In Poperinge moet iedereen zich kunnen gelukkig voelen. Discriminatie pakken we aan en we bouwen samen aan buurten waar mensen elkaar kennen.
  • Bij ons komen jong en oud samen. Kinderen kunnen zich uitleven en ontplooien. Ouderen mogen en kunnen buiten komen en van betaalbare zorg genieten
  • Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers en toeristen begrepen. We geven zuurstof aan lokale bedrijven en kmo's die bouwen aan een toekomst waarin de nakomelingen minstens evenveel van het klimaat kunnen genieten en gezondheid kunnen leven als onze voorouders het hebben gehad.
  • We dromen maar zijn ook doeners, daarom willen we ook haalbaar meebouwen aan wat het burgerinitiatief aan integrale transitie begonnen is. We werken mee aan het transitieperron achter het station waar korte keten en oxfam wereldwinkel Poperinge, bio-winkels en letsen, autodelen en overstap-economie kunnen ontplooien.