Gezonder

18 December 2017

Gezonder

Snuif de frisse lucht op, kuier door gezellige straten en kom tot rust in verkwikkend groen. Wie wil er nu niet in zo'n buurt wonen? Wij kiezen voor een gemeente op mensenmaat waar het ademgevend wonen, werken en wandelen is.

  • Veilige straten zijn een basisrecht. Elke inwoner, van jong tot oud, moet zich met een gerust hart kunnen verplaatsen. Voetgangers en fietsers zijn voor ons het uitgangspunt.
  • We zijn niet blind voor die problemen hebben om zich te verplaatsen. Waarom zou de parking op de markt en het vroonhof niet 95% voor deze mensen mogen zijn.
  • Van de natuur in je buurt word je gezonder en creatiever. We zorgen ervoor dat je meer groen kan zien, voelen en ruiken. En dat je daarvoor niet te ver hoeft te gaan. Voor ons is de historische site van het vroonhof een groene long. Geen gecamoufleerde beton, maar winst aan groen door groendaken.
  • Meer groen is bovendien de beste en goedkoopste bescherming tegen luchtvervuiling, hittegolven, klimaatverandering en wateroverlast.
  • Het zal dus niemand verwonderen dat bio en korte keten ons liggen. Ook in de keuze van wooncultuur vinden we dat verdichting de ruimte moet teruggeven aan diversiteit in het gebruik van de vrijgekomen grond. Landbouwers zijn de leveranciers van onze voeding.  Bio-landbouw verdient voor ons een duwtje in de rug.